Lync Lansman Sitesi

Microsoft Lync 2010 Türkiye Lansmanı Şimdi de Webde: 30 Kasım’da İstanbul’da iletişim en yeni boyutu Lync 2010’u duyurduğumuz ve 500’e yakın katılımcıyı ağırladığımız lansman etkinliğimiz bünyesinde birbirinden değerli oturumlarımız gerçekleşti. Eğer bu oturumları izlememek ve sunumlarına erişmek isterseniz, tamamını Microsoft Lync Türkiye sitesinde bulabilirsiniz. Microsoft Lync Türkiye sitesine http://www.microsoft.com/tr-tr/lync/default.aspx adresinden erişebilirsiniz.

Genel içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Microsoft CES Duyuruları

Microsoft geçen hafta CES 2011’in açılışında oldukça güzel bir keynote yaptı. Steve Ballmer’ın yaklaşık 1 saat süren sunumu 3 ana nokta üzerine yoğunlaştı. Xbox, Phone 7 ve Windows 7. Xbox’ta tanıtılan Kinect Avatar çok güzel bir teknojiye benziyor. Özellikle yüz hareketlerini ve mimiklerini birebir xbox’a iletmesi sayesinde sanki Avatarınız canlı bir hale gelmiş oluyor. (Bu arada benim xbox live gamertag’im : Maven1907) Çıktığı zaman bu servisi kullanmak çok zevkli olacak.

Phone 7’yi yaklaşık 2 haftadır kullanmama ve oldukça kurcalamama rağmen phone 7 demosunda bilmediğim özellikler beni oldukça şaşırttı. Hemen hepsini denedim:) Gösterdikleri Fruit Ninja oyunu ise oldukça başarılı, kendi rekorum 150 meyve:)

Son olarak Windows 7’nin yeni donanımları oldukça etkileyiciydi. Özellikle son teknolojiler ve tasarımlar çok güzel olmuş. Ama en büyük duyuru ise yeni nesil Windows’un SoC (system on a chip) teknolojisini destekleyecek olması. Böylece bir çok yeni ve çeşitli donanım üzerinde Windows desteklenmiş olacak.

Keynote’u seyretmek için www.microsoft.com/ces adresini tıklayabilirsiniz.

Genel içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Merhaba dünya!

Welcome to WordPress.com.

Evetttt, uzun zamandır live spaces’ten yazdığım blog yazılarına artık WordPress’ten devam ediyor olacağım. İlk postu da editlemek istedim:)

Mehmet

Genel içinde yayınlandı | 1 Yorum

Yıldız Holding Windows 7 Küresel Başarı Hikayesi

Bünyesinde Türkiye’nin önde gelen gıda markalarından Ülker’i barındıran Yıldız Holding’in, Windows 7’e geçiş projesi Microsoft Küresel Başarı Hikayeleri sitesinde yayınlandı. Bu proje ile Yıldız Holding sadece Windows 7’yi değil, aynı zamanda Windows Server 2008 R2 ve System Center Configuration Manager 2007’yi de kullanmaya başladı. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linkten küresel başarı hikayesine ulaşabilirsiniz: 
Duyuru içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Dünyanın En çok kullanılan Antivirüs Programı

Dünyanın en çok kullanılan antivirüs programı nedir? Bu soruyu sorduğum herkes aslında başka bir cevap veriyor ama doğru cevap MSRT yani Malicious Software Removal Tool:
Bu tool her ayın 2. salı günü Microsoft update ile birlikte bilgisayarlara dağılıyor. Geçen sene tekil olarak 500 milyon üzeri bilgisayarda çalıştı ve birçok tehdidi engelleyip bilgisayarların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağladı. Bu tool Windows update ile birlikte gittiği için veritabanı çok fazla büyük olamıyor yani en güncel ve en önemli tehditleri temizliyor. Veritabanı hakkında bilgiye aşağıdaki linkte ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz gibi birçok zararlı yazılımı temizleyen tamamen ücretsiz ve etkili bir çözüm:
Güvenlik içinde yayınlandı | Yorum bırakın

ISSA+2010 Istanbul Grand Security Conference

Güvenlik ekosisteminin en önemli oyuncularından bir olan ISSA’nın Türkiye Chapter’i ilk büyük etkinliğini bu haftasonu Microsoft ofisinde yaptı. ISSA Konferansı hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:
 
 
Konferansta bende bir sunum yaptım. Özellikle Microsoft’un Güvenlik Vizyonu, Dünyadaki ve Türkiye’deki güncel tehditleri anlattım. Güncel tehditler çok yeni yayınlanan Microsoft Güvenlik İstihbarat Raporundan geldi. Raporla ilgili bilgilere www.microsoft.com/sir adresinden ulaşabilirsiniz. Yaptığım sunuma işe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
 
 
Güvenlik içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Teknik Topluluklar Buluşuyor- 3 System Center Reloaded

27 Mayıs Perşembe günü Microsoft İstanbul ofisinde Çözümpark, MsHowto, Sistem Uzmanı, MCPTurk, MVP’ler ve Sitebuilders teknik toplulukları bir etkinlik düzenliyorlar. Teknik Topluluklar Buluşuyor Yaz Dönemi 3. Etkinliği, toplamda ise 6 etkinlik oldu yani artık bu bir klasik haline geldi
Bu etkinlikte Operations Manager ve Configuration Manager ürünlerinin gelişmiş özelliklerini öğrenirken Service Manager ve Opalis gibi yeni System Center ürünlerini de tanıma fırsatı bulacaksınız.
Etkinliğe yerinde katılmak için şuradan, web üzerinden katılmak içinse buradan kayıt olmanız yeterli.
System Center içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Sharepoint için Güvenlik

Bu pazartesi ve salı Swissotel’de büyük bir etkinliğimiz vardı. Yeni Office Ailesinin (Office 2010 ve Sharepoint 2010) ile SQL Server 2008 R2’nin lansmanını 2 gün süren etkinliklerle yaptık. Sharepoint konferansının olduğu 2. günde bende bir sunum yaptım. Sunum konum ise Sharepoint için Güvenlikti. Kurumların sahip olduğu Sharepoint ortamlarının nasıl daha güvenli hale getirebileceklerini 3 ana başlık altında anlattım. Detaylar içindeki aşağıdaki sunumu inceleyebilirsiniz
 
 
3 ana başlığımız:
 
1) Zararlı Yazılım Koruma
   1.1) Forefront for Sharepoint
2) Güvenli Paylaşım / Internete Yayınlama
   2.1) Forefront Threat Management Gateway
   2.2) Forefront Unified Access Gateway
   2.3) ADFS: Active Directory Federation Services
3) Bilgi Koruma
   3.1) RMS : Rights Management Services 
   3.2) FCI : File Classification Infrastructure
Forefront içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Forefront TMG Saldırı Tespit Sistemi (SQL Inspecition & Cross-site scripting)

Bildiğiniz gibi Forefront Threat Management Gateway 2010 (TMG) içinde oldukça detaylı bir Saldırı Tespit Sistemi bulunmakta. Bugün için saldırı tespit sistemi Windows işletim sistemlerine ve Microsoft uygulamalarına yoğunlaşmakta ama yeni eklenen iki imza sayesinde artık SQL injention ve Cross-site scripting’e karşı da önünde durduğu sistemleri koruma altında tutabilecek. Saldırı tespit sistemi hakkında detaylı bilgilere bu teknik dökümandan ulaşabilirsiniz: whitepaper.

SQL injection ve crosss-site hakkında daha detaylı bilgilere ise Malware Protection Center’dan ulabilirsiniz:

Forefront içinde yayınlandı | Yorum bırakın

Microsoft Güvenlik İstihbarat Raporu Yayınlandı (SIR v8)

Microsoft her 6 ayda bir çok detaylı bir güvenlik istihbarat raporu yayınlıyor. (Security Intelligence Report – SIR) Geçtiğimiz hafta bu raporun 8. versiyonu yayınlandı. Güzel olan şey işe artık Türkçe versiyonu da var. Rapor birçok veri kaynağından besleniyor böylece sonuçları oldukça detaylı ve doğru oluyor. Bununla birlikte hem güncel tehditler anlatılıyor hem trendler ve ülkelerin durumu hakkında bilgiler veriliyor. Bu raporun tamamını www.microsoft.com/sir adresinde bulabilirsiniz. Ben Türkçe özel versiyonunu ise bloguma koydum oradan indirebilirsiniz. 
 
 
Raporda Türkiye’nin durumu hakkında da bilgiler var. Bizi ilgilendiren en önemli konu ise bütün dünyaya baktığımız zaman zararlı yazılım bulaşma oranlardan en yüksek ülke Türkiye. Hep birlikte çalışarak bu sorunu beraberce çözmemiz gerekiyor.
 

Genel içinde yayınlandı | Yorum bırakın